Recept:
Hozzávalók:
1 tojássárgája, 1 evőkanál mustár, só és bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, vagy metélőhagyma/snidling, 3 evőkanál zsírmentes vagy minimális zsírtartalmú túró
Elkészítés:
Egy kis tálkában keverd össze turmixbottal a mustárt és a tojást. Majd sózd, borsozd, zöld fűszerezd. Fokozatosan, kis adagokban add hozzá a túrót. Az elkészült majonézt hűtve tárold.
Fontos számomra még a szendvics alap is:Atkins zsemle dukanosítva:
- 3 tojásfehérjét egy csepp ecettel és egy csipet szódabikarbónával kőkeményre felverek - a tojások sárgáját összekeverem a következőkkel: - 3 evőkanál áttört túró
- só, bors
- pár csepp édesítő
-2 evőkanál zabkopa
Továbbá a második szakaszhoz salátaöntet receptek:
Óvatosan összekeverem a tojásfehérjével. Szilikonos sütőpapírra 9 halmot rakok, és 150 fokos sütőben bő fél órán át sütöm.
Recept lelőhelye: http://edinafogy.blogspot.hu/2014/02/13-nap.html
Hozzávalók:
Egy evőkanál mustár, 5 evőkanál balzsamecet, 1 kávéskanál étolaj, 1 gerezd fokhagyma, 7-8 apróra vágott zöld bazsalikomlevél, só, bors
Elkészítés:
Fűszertörő mozsárban összetöröd a zöld fűszert és fokhagymát, majd a többi hozzávalóval elkevered. Natúr joghurttal tálalhatod.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése